Färgen flödar över akvarellpapperet och vattnet ger oförutsägbara nyanser och dagrar. Det droppar lite på golvet, solen värmer genom fönstret och musik hörs nerifrån köket. Nu trivs jag som bäst.

Jag heter Ann Badman och bor i Ovansjö utanför Ånge i Medelpad. Jag inledde min konstnärliga bana med formgivning i vävning och sömnad. Tänkte bli textillärare, men livet kom emellan. Nu när barnen är stora kan jag utveckla mig inom bild och det blev akvareller först.  Det är utmaningen med vattnet och akvarellerna som är så spännande och det finns hela tiden mer att lära.  Hösten 2017 började jag på konstlinjen på Ålsta Folkhögskola. Det är helt underbart att på heltid få förkovra sig inom konsten.

Jag tränar mitt bildöga med fotografering och krokiteckning.

Collografi är ett roligt sätt att utöva bild och det är här jag just nu tycker att det är spännande att utforska vad jag kan göra och hur jag kan komma vidare och utveckla mitt bildspråk.

Jag har precis iordningställt en keramikverkstad i en källarlokal. Lite trevande har jag kommit igång, men jag ser fram emot en aktiv framtid då jag allt mer jobbar hemifrån.

På gården med utsikt mot Ljungan ligger sedan hösten 2015 min timrade utställnings- och kurslokal. Det var ett projekt som hela familjen var involverad i och den invigdes med konstrunda och många besökare. Intill kommer vi att bosätta några höns och kanske två grisar. Så småningom kan vi även erbjuda bed & breakfast.

Kontaktuppgifter!
Ann Badman, Ovansjö 112, 841 91 Ånge. Telefon: 070-262 61 14.
E-post: hej@annbadman.se